Na lepo obiskani prireditvi v lepi športni dvorano v Lučah smo prireditelji pokale in priznanja za minulo leto. Ob simpatičnem vodenju Andreje Petrovič in Dejana Obreza in bogatem glasbenem programu, kjer je imel prvo besedo priljubljeni Miran Rudan, lepa deleža pa so dodali še mlada domača pevka Ana Strmčnik in člani citrarsko-tolkalne skupine Glasbene šole iz Nazarij, je dobrih 100 minut uživalo več kot 700 obiskovalcev in obiskovalk iz vseh krajev Zgornje Savinjske doline.

Najboljša  v letu 2023  sta v članski konkurenci smučarski skakalec, dvakratni svetovni prvak Timi Zajc in gorska kolesarka Monika Hrastnik,  evropska podprvakinja in 4. v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Med mlajšimi športniki sta naslova osvojila tudi zmagovalca za leto 2022 odbojkarica Maja Marolt in lokostrelec Tim Jevšnik, med ekipami so prvič slavili člani NTK Savinja iz Luč pred člani SSK Ljubno BTC-jem in OK Mozirje (ž).

Priznanja za posebne dosežke so tokrat dobili tekačica Bernarda Čeplak, alpinistka Anja Petek in para plavalec Gašper Glušič.

Priznanje Pavle Trogar, edine Bloudkove nagrajenke iz Zgornje Savinjske doline je za življensko delo dobil Pavel Pukart.  Posebna priznanja so za petletno pokroviteljsko sodelovanje dobila podjetja: A2S iz Celja, BTC iz Ljubljane, Komunalna gradnja iz Grosuplja, Veit iz Domžal in Cinkarna iz Celja.

Posebna pohvala tudi občini Luče na čelu z županom Klavdijem Strmčlnikom, na prireditvi pa so bili tudi predstavniki Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, predstavljal ga je direktor direktorata za šport Dejan Plastovski in predstavnika OKS, podpredsednik Metod Ropret in direktor za šport Uroš Mohorič.

8. prireditev bo januarja 2025 v Športni dvorani Nazarje.