10. januarja 2023 bomo že šestič pripravili prireditev Športnik Zgornje Savinjske doline. Prireditev bo tokrat v dvorani v Mozirju, ki bo tretjič gostilo to prireditev.

Gre za vsebinsko-zabavno prireditev na kateri proglasimo najboljše športnike za minulo leto. Tokrat za 2022. Hkrati pa nastopijo tudi pevci in glasbeniki, letos bomo povabili priljubljeno pevko, domačinko Alyo, nastopili bodo tudi člani pevskega zbora OŠ Mozirje in eden od domačih mladih glasbenikov.

V športnem delu izbiramo najboljše iz vseh 7 občin Zgornje Savinjske doline. Proglasili bomo najboljše športnike, športnice, mladega športnika, mlado športnico, ekipo, prireditelja, podelili bomo priznanje za življenjsko delo in za posebne dosežke ter pokroviteljem za sodelovanje od začetka zdaj že tradicionalne prireditve.

Imamo celo vrsto odličnih športnikov (smučarski skakalec Timi Zajc, nogometaše Bizjak, Krefl, alpski smučar olimpijec Naraločnik, paraolimpijca strelca Tirška, namiznoteniške igralce,  olimpijko smučarko Robnikovo, evropsko prvakinjo kolesarko Hrastnikovo, odbojkarice…), državnih prvakov, zmagovalcev različnih evropskih in svetovnih pokalov.

Osnovne pokroviteljice so občine, seveda pa ne gre brez močne podpore podjetij, ki uspešno delujejo v domačem okolju, v Sloveniji in po svetu. Vse dosedanje prireditve, ki so bile v Mozirju, Lučah in Nazarjah so bile odlično obiskane. Rekordno število obiskovalcev se je zbralo 2019, saj smo takrat brezplačno omogočili obisk mladim športnikom iz vseh klubov iz cele doline.

V  športni dvorani v Mozirju  pričakujemo okoli 1000 obiskovalcev. Prireditev je tudi medijsko ena najbolj odmevnih, ko gre za tovrstne prireditve v dolini in širše v Sloveniji (Savinjske novice, Radio1, Ekipa SN, Novi tednik, Naš čas…), v zadnjih letih pa je zelo odmeven posnetek pripravila velenjska VTV, ki jo je moč spremljati po vsej Sloveniji.

V začetku oktobra bomo objavili nominirance in vas že zdaj vabimo, da se pridružite glasovanju. Takrat bomo objavili tudi pravila glasovanja.