Na lepo obiskani prireditvi v Športni dvorani v Mozirju smo dobili športne junakinje in junake leta 2022.

Pri ženskah je naslov pripadel alpski smučarki Tini Robnik, ki se je izkazala s ekipnim 7. mestom na Zimskih olimpijskih igrah v Pekingu, pri moških pa je slavil smučarski skakalec Timi Zajc, ki je z ZOI domov prinesel kar dve medalji, zlato (mešana ekipa) in srebro (moška ekipa).

Pri mlajših športnicah je zmagovalka odbojkarica, članica OK Mozirje, Maja Marolt, pri mlajših športnikih lokostrelec Tim Jevšnik, pri ekipah je bila prva ekipa SSK Ljubno BTC, drugi je bil NTK Savinja iz Luč, tretje pa odbojkarice OK Mozirje.

Najbolj se je med prireditelji izkazal Organizacijski odbor SSK Ljubno BTC za svetovni pokal, posebno priznanje Pavle Trogar pa je za uspešno, dolgoletno delo posthumno dobil odbojkarski funkcionar Srečko Skok. Za posebna dosežka sta priznanji dobila ultra tekačica Bernarda Čeplak Poznič in ultra kolesar Erik Rosenstein. 

V bogatem glasbenem delu prireditve sta blesteli uveljavljena, priljubljena Alya in mlada nadarjena Manja Vačovnik, navdušil pa je združeni, kar 100 članski pevski zbor OŠ Mozirje pod vodstvom prizadevne dirigentke Katarine Drobež.

Za prijeten dodatek glasbenega dela večera so poskrbeli člani skupine Ave, ki so pred kratkim praznovali 50 let delovanjain še enkrat dokazali, da so pravi glasbeni velemojstri.

Prireditev sta domiselno in hudomušno vodila radijska in TV voditeljica Andreja Petrovič in športni komentator Dejan Obrez.