Druga polovica 2023 je tudi za športnike Zgornje Savinjske doline posebno leto. Takih in drugačnih težav ni manjkalo, vsekakor pa kljub vsemu ni manjkalo vrhunskih dosežkov. Dolina se je veselila svetovnih in evropskih medalj, izjemnih uvrstitev na tekmovanjih za svetovne pokale in seveda veselja ni manjkalo na domačih tekmovanjih. Državnih in pokalnih naslovov ni manjkalo v vseh kategorijah. Še vedno sta v ekipnih tekmovanjih v ospredju namizni tenis (1. liga) in smučarski skoki. Ne glede na vse, tudi tokrat izjemno leto in posledično zahtevno delo za vse, ki boste glasovali.

Imena? V prvi vrsti smučarski skakalec Timi Zajc (2 x 1. na SP), neutrudna gorska kolesarka Monika Hrastnik (2. na EP) in zimzeleni strelec Franček G. Tiršek (3. na SP).
Zelo huda in izenačena konkurenca med mlajšimi. Lokostrelec Jevšnik celo 2. na članskem EP, namiznoteniška igralca Čopar in Petrovski »kraljujeta« v Sloveniji, smučarska skakalka Krašovičeva si utira mednarodno reprezentančno pot, rokometašica Piklova pa si je priborila odmevne nastope v ajdovskem Mlinotestu.

Med prireditelji in ekipami standardna konkurenca. Še vedno v ospredju, zdaj že svetovno uveljavljena tekma za svetovni pokal na Ljubnem, namiznoteniški prvoligaši iz Luč pa se ne dajo med ekipami.

V prihodnjih dneh bomo, če bo seveda potrebno, dodajali bolj podrobne dosežke vseh nominirancev, verjamemo pa, da naša pomoč pri glasovanju skoraj ne bo potrebna kajti v dolini opažamo, da skrbno spremljate športno življenje Zgornje Savinjske, ki je v zadnjih letih, malce tudi s pomočjo naše akcije, vse bolj opazna na športnem zemljevidu Slovenije.